dimarts, 22 de desembre del 2009

CONCLUSIÓ DEL BLOG

Crec que el blog pot ser un eina molt interessant en una escola per penjar tots els treballs fets amb els nens, escurcions, activitats, projectes etc, d' aquesta manera els pares des de casa poden conectar-se i en el blog de la classe poden veure tot el que els seus fill fan i poden seguir diariament l'evolució que ha fet.
Des de el meu punt de vista crec que el blog aquest primer any, ha sigut útil perquè pots penjar tots els treballs que hem anat fet amb la seva explicació i és una manera de tenir allà i poder recordar com vas fer el primer treball i ens pot ser útil per estudiar.
A part d'aixó pots visitar altres blogs i mirar com han fet ells una feina que tu has plantejat d'una altre manera i d'aquesta manera t'ajudes a tu mateix a anar desenvolupant la teva manera de treballar.
També és pot enfocar lús del blog com un element cooperatiu on el pots compartir amb altres persones i per exemple explicar una noticia que t'ha sobtat i aquelles persones amb qui el estas compartint et donin la seva opinió o també aportin altre informació que no tenies. D'aquesta manera nosaltre o podem enfocar igual des de l'àmbit d'estudiants i en una assignatura que tením problemes perquè ens costa més podem compartir apunts o idees per tal de fer-la més fàcil entre tots.

En conclusió jo el blog el seguiré utilitzant per posar les coses que anem fent perquè és una bona manera de tenir-les apuntades en un lloc, que no pots perdre, i que no ocupa espai i que pots consultar des de qualsevol lloc on tinguis un ordinador i internet i avui en dia tenir aquestes coses no és massa díficil.

diumenge, 20 de desembre del 2009

Os enrecordeu de la canço del burriquet que ens va porta a tots i totes da cap per l'exàmen de cançó, doncs aquí os deixo una classe de primària que la canta.




aquest vidio està tret del Youtube i os sortirà posant burriquet.

DICCIONARIS

Com ja sabeu a comunicació oral, escrita i digital estem treballant els diferents tipus de llenguatges
una de les sessions que vam fer consistia en buscar informació duns diccionaris força coneguts, la sessió va consistir en; primer forma els grups per tal de que cada grup s'encarregues de buscar infomació sobre un dels diccionaris, a més de buscar aquesta informació haviem també de buscar 5 paraules en cada un, ja que tots ells es corresponien a un temps diferent.
Al meu grup ens van tocar els diccionaris més contemporanis nostres, és a dir, la gran enciclopèdia catalan i el DIEC (diccionari dels institut d'estudis catalans).
a més el nostre grup és va dividir ens dos, unes van buscar informació sobre els diccionaris els l'altre part va buscar les definicions de les paraules.
Per cert que no ho he dit, els diccionaris eren; el diccionari de Pompeu Fabra, el diccionari d'Antoni Maria Alcover i Francesc de Borjamoll, el diccionari de Joan Coromines, i els nostres que eren, la enciclopèdia catalana i els DIEC.
Les paraules que tenien que buscar eren; comunicar, escola, infantil, aviat i amb.
Com a última part de la sessió vam posar en conjunt tot el que haviem trobat, aquesta sessió va anar lligada amb l' última que vam fer dimecres passat, que va ser ajuntar-nos amb els nostres grups de diccionari i amb l'informació que haviem trobat fer un text poètic, un text publicitaria i un text quotidià i desprès els vam posar tots en comú.

Crec que aquest treball amb els diferents diccionaris ens dona una idea de com treballant sobre una mateixa cosa vas fent que evolucioni cap a millor i crec que és molt interesant aquesta manera de treballar.

dissabte, 12 de desembre del 2009

POWERPOINT; beneficis del programari lliure

Un del treball que vam fer amb TIC era crear una presentació amb el power point sobre el beneficis del programari lliure, el power point no habia de tenir molta lletra per tal d'evitar un doble discurs al fer la presentació. Jo vaig fer el meu power mitjanaçant imatges que per nosaltres tenien un significat, per exemple posar el signe del dolar i una creu damunt per nosaltres representa que és gratuït.


VÍDEO

una de les pràctiques que vam fer de TIC va ser, apartit de trossos de video i d'una música fer un muntatge, és a dir, posar efectes, títols, comentaris, crèdit etc.
Aixó ho vam fer des de el windows movie maker, el qual se sol tenir en tots els ordinadors que siguin windows.
un cop vam fer el video la segona part de la feina era penjar-lo al youtube a partir d'una conte que teniem que crear, jo ja he penjat el video al youtube i si el voleu veure solamen posant archivo blaquerna us el trobarà, també us el deixo penjat aquí.



FLUXOGRAMA

En una sessió de TIC vam treballar els mapes conceptuals i els fluxogrames, com he tingut problemes per descarregar el programa dels mapes conceptuals en primer lloc hos deixaré el fluxograma.
És un fluxograma que ja vam fer a classe, però al no tenir el programa a casa l'he pogut trobar per desprès poder-lo fer.

Aquí hos el deixo, en el fluxograma fet a casa hi havien rombes però en el programa que joo he trobat no hi havien, així que he utilitzat triangles. Crec que és important que ho digui perquè hi han com unes normes alhora de utilizar símbols; la rodona, allargada pels costats, significa inici d'un procés, el rectangle s'utilitza per donar instruccions i el rombe per tal d'assenyalar la presa d'una decisió.

Cal dir a més que el fluxogrames s'utilitzen per represenatr procediments encaminats a resoldre una tasca, en la nostre futura professió, és a dir, de mestres d'educació infantil en pots ser útil per tal de planificar tasques relacionades amb el desenvolupament del nostre treball professional.

Jo he tingut un problema amb el fluxograma i es que jo el que vaig fer és fer-lo on-line obrintme un compte en el programa gliffy i el vaig gurda de dues maneras amb jpg per poder-lo penjar al blog i com un accés directa però el arxiu jpg no se'm veu i no me'l deixa penjar aquí.
el link és aquest http://www.gliffy.com/gliffy/#d=1927997&t=fluxograma, però al estar en la meva conta suposu que deu demanar la contrasenya per poder entrar.
Ja he descobert com passar bé la imatge a jpg ara si os el deixo penjat

dijous, 10 de desembre del 2009

TREBALL JCLIC

Avui a classe hem treballat amb el programa JCLIC, el JCLIC és un programa que ens permet crear activitats educatives perquè el nens puguin fer.
Nosaltres a parir d'unes imatges vam crear un seguit de jocs que estavan relacionats amb la fruita i el seu color, aquest programa ens permet fer trencaclosques, activitats de relació d'entre altres, dins de cada activitat podem escollir la dificultat amb que la volem crear, és a dir, podem fer puzzles o trencaclosques de 6 pessas o de moltes més, també tenim opcions alhora de crear activitat de relació, és a dir podem crear una que tingui per exemple 6 noms i solament dues caselles on poder relacionar aquest noms.
A continuació os deixo l' adreça per si voleu veure com a quedat el meu.
E:\jclic de les fruites\FRUITES.htm
No ho se si es pot accedir des de aquí perquè hem vaig gurda en una mateixa carpeta les imatges, desprès el htm, i un altre carpeta on posa jclic.
Jo tot això ho vaig guarda en el meu pen drive i jo des d'ell clican damunt del domunet del internet explorer podia accedir i fer totes les activitats.
Crec que aquest programa és molt interesant per a fer activitats amb els nens i utilitzar el ordinador, al mateix temps podem treballar tot allò que volguem mitjanaçant jocs i activitats divertides per ells i a més des de casa també o podrien utilitzar.

dimecres, 9 de desembre del 2009

TREBALL DE LA WIKIPEDIA

El treball de la wikipedia constava de tres parts; la primera era buscar un tema sobre el qual puder treballar, una de nosaltres va proposar parla sobre Osiris, un cop escollit el tema, haviem de buscar informació que no estigues posada ja a la wikipedia, i desprès anar-la ampliant, el meu usuari és martaigerii, el grup el formavem la Laura Martínez, Carolina Valcarce, Cateriona Guinart i jo, Marta Pla.
en el apartat de l'esquerra, en el delicious tinc la pàgina d'osiris damunt de la qual vam treballar.

dimecres, 2 de desembre del 2009

DEBAT; ELS LLENGUATGES

Com a deures de la sessió anterior teniem que portar les carracterístiques principals del llenguatge quotidià, poètic i publicitaria per tal de poder preparar i fer un debat defençant el llenguatge que ens havia tocat, per tant la primera part de la sessió va ser apuntar el arguments que defenssarien el nostre llenguatge i desprès fent una llista de arguments negatius sobre un dels altres llenguatges per tal de poder acavar afirmant que el nostre era el millor.

Al meu grup li va tocar defendra el llenguatge publicitari i atacar al poètic, mentres preparavam els nostres arguments, vam pensar que en realitat tots tenien la mateixa importància i no hi havia cap de més important ni de menys.

En el debat, vam dir coses de tots el color, però al final vam arribar a la conclusió de que els tres llenguatges, quotidià, publicitari i poètic tenien la mateixa importància.

En conclusió el debat en va ajudar a tenir clares les característiques més importants dels tres llengutages, i també ens vam adonar de que els tres llenguatges necessitaven als altres dos restants.

A continuació escric les característiques més importants dels tres, les quals les tenim tots en comú.

LLENGUATGE POÈTIC:

- És un llenguatge melòdic, amb ritme aparent.

- Funció estètica i per tant poden dir que és crear bellesa

- Aporta imatges, és a dir, representacions mentals (tu no veus allò que el poema o l'escrit està definint o explicant però tu en el teu cap tens la imatge d'allò que s'esta dient)

- Utilitza els altres dos llenguatges, ja hem dit que els tres es necessiten entre ells.

- Els poetes fan les seves poesies per diferents motius però un d'ells és el d' alliberar els seus sentiments, crear belleza o molts altres.


LLENGUATGE QUOTIDIÀ:

- És la manera més fàcil per a comunar-se.

- És el més espontani dels altre dos.

-Utilitza les principals vies de comunicació.

- És el primer llenguatge que els infants aprenen.



LLENGUATGE PUBLICITARI:

- Va dirigit a un públic seleccionat, és a dir a un grup de la societat determinat.

- Per aconseguir els seus objectius utilitza els altres dos llenguatges.

- És el llenguatge més persuasiu.

- Busca resposta en un temps determinat, un exemple d'aixó seria tota la publicitat que es fa ara d'aliments, de perfums i de joguines entre altres moltes coses, aquesta publicitat busca resposta ara al Nadal.

En conclusió i com ja he comentat abans els tres llenguatges és necessiten entre ells, per tal de complir les seves funcions.

dilluns, 9 de novembre del 2009

PRÀCTICA DE CLASSE

DEIXO PENJADA UNA PRESENTACIÓ COMPRATIDA QUE HEM FET AMB EL GOOGLE DOCS A CLASSE



os deiaxo també un qüestionari que també l'hem fet amb el google docs a classes, aquí os deixo l'adreça per si el voleu contestar.
http://spreadsheets.google.com/viewform?hl=ca&formkey=dFlTTm82dTdxR0ZzQnQ3clhYbnM4Tmc6MA

diumenge, 8 de novembre del 2009

OMNI

FITXA TÉCNICA DEL OMNI

NOM: Maracanone

DESCRIPCIÓ:

- tradicional:

- científica:

MATERIALS:

dos pots de iogurt, dues llimes, arrós., celo, cinta negra i plata, dibuixets infantils, cartro per fer dues rodones, gomets en formes d'estrella.

PROCÉS CONSTRUCTIU:

agafem els dos pots de iogurt, els hi enganxem els dibuixets infantils i l'omplim d'arrós, despres col·loquem la tapa de iogurt i una rodona feta am cartró, quan em enganxat aquestes dues rodones i fem un forat per passar la llima i l'enganxem bé am celo i una mica de cinta negra.

un cop tenim aquesta part feta, toca decorar-lo, jo per fer aixó he folrrat el mànec amb cinta aïllant negra, la tapa també i he ficat trossets petits de cinta plata per fer com si fossín grapes, despres de habero folrrat, enganxem les estrelles per on volquem i ja tenim un maraca.

INTRUCCIONS:

agafar amb dessició el mànec i saccejar.

VERSIÓ 2; QUI SOU VOSALTRES

Os enrecordeu del qui ets tu?, nosaltres hem anat treballan la d' aquella primera versió del qui ets tu, per poder millor-la.
la veritat és que a mi se'm va fer força díficil deixar d'una banda el primer qui ets tu per a començar un altre de millor, però ara estic molt contenta d'aquesta versió, que espero que trobeu millor que la primera.

QUI SOU VOSALTRES









Sou com atmelletes a la cara
Torrades pel Sol
Guardeu imatges
Com si fossin records.

Veieu cares i somriures
Os enamoreu de mirades
De dues en dues agafades
Sempre aneu ben acompanyades

Qui sou vosaltres?
Que sempre mireu il·lusionades.


Que os sembla aquesta nova versió?

Com a conclusió del treball de qui ets tu, diré que crec que esta bé que pirmer fem una poesia, i anem treballant de diferents maneres aquesta fins arribar a l'última que és aquesta, i crec que hi ha una gran diferència a aquell primer qui ets tu que vam fer pirmer infividual i desprès ens vam anar posant en grups per a fer un qui ets tu, conjunts i crec que treballar tantes vegades sobre la mateixa cosa el que fa es que milloris i estic contenta d'aquesta última versió del qui ets tu.




dissabte, 7 de novembre del 2009

TREBALL DE LA BIBLIOTECA

En una de les classes de comunicació, la Roser ens va proposar un treball, el qual consistia en anar a la biblioteca amb un número pensat, per exemple el meu era el 6.
Quan entràvem a la biblioteca escollíem un prestatge i agafàvem, en el meu cas el sisè llibre del prestatge, l'obria per la pàgina 6 i copiava la línia sis, això ho vam estar fent durant uns trenta minuts.
L'altre part de la feina era, amb les línies que havíem copiat crear una poesia, a continuació escric la meva.

CASTELLS DE SORRA

Fervoroses cartes de presentació
dedicades a un amor secret.

Com una aventura fantàstica
que arriba al seu objectiu.

Pares una mica extravagants
no hi veig res d'extrany.

Castells de sorra,
hem diu, amb veu molt suau.
Marta Pla Marín

PITROIG

Aquest dimecres a classe de comunicació oral, escrita i digital, vam llegir una poesia titulada; Sent que es perd.
després de llegir-la, la Roser ens va posar unes imatges i nosaltres teníem que escriure el que ens feia sentir aquella imatge o el que li diríem a la imatge.
D' aquelles fotografies, hem van sortir els següents versos:

Pitroig, no és pas aquest el teu paradís verd?
No és aquesta la flor que oneja al vent?
Cauen les fulles a la tardor damunt d'aquell camp de color.

dijous, 5 de novembre del 2009

PRÀCTICA AMB EL GIMP


















En una de les session de TIC van utilitzar un programa lliure anomenat GIMP el qual ens permet retocar imatges de diferents maneres.
Aquesta imatges de l'esquerra és l'inicial d'on vaig partit.
Les següents imatges tenen alguna retoc, al costat de l'imatge explicaré quin retoc.


Aquesta imatge esta escala, en principi no calia perquè he pogut penjar l'imatge al blog però això era necessari fer-ho en cas que les imatges fossin molt grans.
Les següents imatges estan fetes apartir de l'imatges escalada.










Les imatges es veuen petites perquè vaig pensar que sinó les escalava no hem cabrien i al retocar-les hem van quedar més petitones del que jo havia pensat.








Aquesta és l'imatges que contenia el retoc més notable, perquè en aquesta foto es veia la cua del altre gos i un trosset de la cara d'un dels cadells, el que he fet és amb el tampó de clonar, clonar un tros del terra i tapar les parts que no volia que es veiguessin.








En conclusió una de les avantatges del GIMP és que es un programa lliure que ens permet fer les mateixes coses o casi les mateixes coses que el photoshop per exemple però sense tenir que pagar res.
Aquest programa os el podeu descarregar al softcatala.org

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Treball de la blogosfera

El treball de la blogosfera es podia fer de diferents maneres, el meu grup i jo vam triar la següent;
vam triar l' opció de fer un bloc conjunt i parla sobre un tema, que el vam extreure del llibre; usos educatius del blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents de Francesc Balagué i Felipe Zayas. Un cop vam penjar en el blog comú el nostres temes resumits, cada una va comentar el tema de les altre membres del grup. D'aquesta manera totes parlàvem de temes relacionats entre si i compartíem informació.
La direcció del blog col·lectiu és la següents; www.calamaca891.blogspot.com

dilluns, 26 d’octubre del 2009

QUI ETS TU?

A continuació deixo la primera versió del treball de comunicació; QUI ETS TU?
dintre d'uns dies en penjaré la segona, i espero que trobeu que està una mica més treballada i millor que la primer.







Sou amics de les imatges

de les llàgrimes i els somriures.

Amics de les veritats

i les mentides, d’allò

que amagueu i dieu.

Enamorats d’un somriure

Qui ets tu?,

Que parles amb la mirada

Per a qui mireu i per a qui ploreu?


dimecres, 21 d’octubre del 2009

Reconstrucció d'una poesia

En una de les classes de comunicació la Roser ens va llegir una poesia que és diu els ''Els dies de la setmana i els colors'' d'en Albert Ràfols. El treball era que apuntéssim les frases de la poesia que ens cridessin més l'atenció i desprès compondre una poesia amb els fragments apuntats. A continuació escrit la meva.

EL COLOR DELS DIES

Dilluns es torna a tacar d'un color
groc aigualit
Dimarts el lila baixa les escales de
dos en dos perquè arriba tard
Dimecres, el blau del mes de març
a mitja setmana
Dijous un cabdell de fil vermell
que ja arriba al seu fi
Divendres el gris opac de la boira
s'ofega dins del mirall
Dissabte verd de poma verda
en un camp de flors vermelles
Diumenge llavors de taronja i guspires de plata
que salten quan surt el Sol

dilluns, 12 d’octubre del 2009

Canço de saltar a corda

La pluja és una bruixa
amb els cabells molt llargs.
Cascavells li repiquen
tota la trena avall.

A la nit, si venia,
ho fa sense avisar,
estalzim a la cara
i el vestit estripat.

Si fa córrer l'escombra
conillets, a amagar!
amagats que seríem
que no ens atraparà.

Darrere la cortina
fem-li adéu amb la mà.


Maria Mercè Marçal


Aquesta cançó ens la va recitar la professora Roser Ros per tal de fer una activitat desprès.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Poesies amb suc

Amics de peluix

Un conill d'orelles llargues
i un tigre de pèls ratllats,
un lleó de cara bruna
i una parella de gats.

Un nino de cabells rossos
vestit amb jersei i bata,
un pallasso amb picarols
que dringuen a cada sabata.

Un gos de morro de llana
i un porquet rosa molsut
que jeu al costat d'un burro
de cos manyac i pelut.

Lola Casas

Aquesta poesia està extreta del llibre poesies amb suc i es la que m'estic aprenen per sortir a classe a dir-la

dijous, 8 d’octubre del 2009

EL REGAL DE LA COMUNICACIÓ

El poderós llenguatge dels ulls

En aquest capítol del llibre és molt interessant veure la gran importància que tenen les mirades en l'actualitat.
Per exemple per els infants les mirades són els primers contactes, aquests primers contactes determinaran el grau de desenvolupament emocional. I en el moment que no mirem als ulls, tant dels nens com dels adults estem tancant el canal de comunicació.
En aquest capítol hi diu moltes coses interessants que segurament no hem pensat però que quan les llegeixes et dones conte de que tenen gran importància.


diumenge, 4 d’octubre del 2009

CARACTERÍSTIQUES DELS BLOGS

  • els blogs permeten que les notícies siguin professionals i personal, no estan limitades ni restringides, tothom pot escriure i editar de manera gratuïta.
  • els blogs permeten diversitat ja que cada persona pot tenir una visió diferent sobre les coses.
  • els blogs permeten compartir novetats i informació.
  • també permeten relacionar persones amb interessos similars.
  • en les blogosferes trobem bloggers que tenen interessos en comú i que treballen per un sol objectiu.
  • un blog es una pàgina web, i cada entrada que hi fem pot esdevenir un debat

dilluns, 21 de setembre del 2009

Vídeo de gestió i informació de les TIC

  1. Els ordinadors es consideran màquines de càlcul i de comunicació
  2. Funcionen mitjançant la associació d'idees.
  3. El ordinadors van començar treballant amb números, desprès amb textos,i gràcies a l'evolució ara treballen amb sons, imatges.
  4. Amb la creació del xanadú (una xarxa d'internet però d'aquella época) es va començar a treballar amb el hipertext i l'hipermedia (relació per enllaços)
  5. Amb l'arribada del ratolí, s'inicia l'interactivitat (grafismes i símbols)
  6. Aparició de suports com el CD-ROM

Edu3.cat